Home » Archief » Historisch koken in de kasteeltuinen

Wist je dat er in onze kasteeltuinen allerlei eetbare planten en kruiden groeien? Geweldig om mee te koken! De culinaire tradities van het Muiderslot zijn heel uitgebreid, denk maar eens aan onze pruimenboomgaard. Hier groeien maar liefst 18 verschillende soorten pruimen, de droom van elke foodie, toch? Siebren is historicus. Hij geeft normaal rondleidingen in het Muiderslot naast zijn baan als kok. Maar toen de coronacrisis insloeg, had hij opeens wat meer vrije tijd. Deze tijd heeft hij benut door zijn passies voor geschiedenis en koken te combineren. Het resultaat is een smaakmakende sessie koken in de kasteeltuinen.

Zo maakt hij een bierbrood zoals ze hem in de middeleeuwen aten. Ook deelt hij zijn recept voor historische kruidenwijn, inclusief wat historische weetjes. Dit beviel ons wel, en daarom delen wij graag de recepten met je!

Om de week verschijnt er een nieuw historisch recept, welke je hier kunt terugvinden.