
Hedendaagse kasteelkok
Siebren Houwer is historicus, rondleider en…. onze eigen kasteelkok. Zijn passies voor geschiedenis en koken komen bij elkaar op het Muiderslot. Onlangs gaf hij enkele smaakmakende kooklessen in de kasteeltuinen.
Zo maakt hij een bierbrood dat mensen in de middeleeuwen aten. Ook deelt hij zijn recept voor historische kruidenwijn, inclusief wat historische weetjes. En wist je dat suiker vroeger iets bijzonders was? Alle eeuwenoude recepten zijn heerlijk. Daarom delen we ze graag met je!
Regelmatig verschijnt hier een nieuw historisch recept, met een toelichting van Siebren. Heb je een van deze heerlijke recepten gemaakt? Deel deze dan met ons en win een rondleiding door de tuinen! Meer informatie vind je hier.
Enthousiast geworden? Misschien is het kookboek “Het geheim van de keukenmeid” iets voor jou! Dit kookboek staat bomvol heerlijke recepten van vroeger. Je shopt het hier.
This post is also available in: Engels