Terug naar agenda

Muiderslot Tasting

Eten is ontmoeten. Er kleeft een smakelijke culinaire geschiedenis aan het kasteel en die willen we graag met je delen. Hoe kookten ze vroeger en wat aten ze? In hoeverre werd de historische kruidentuin van het Muiderslot betrokken bij de slotkeuken? Vingen ze vissen in de slotgracht?

Onze kasteelkok en historicus neemt je mee naar de middeleeuwen en de zeventiende eeuw aan de hand van smaken, en de verhalen achter deze smaken... Tijdens een bijzondere tasting op de zaterdagmiddag. Zin om te leren over vroeger aan de hand van een heerlijke proeverij met onder andere producten uit de kasteeltuinen? Schrijf je dan snel in voor één van onze kleinschalige proeverijen, die we ieder seizoen aanpassen.

Thema zomer: pruimenseizoen

Achter het kasteel hebben we een prachtige, historische pruimenboomgaard. Kasteelbewoner P.C. Hooft schreef in de 17e eeuw al onder zijn brieven "Tot in de pruimentijd!". Daarmee doelde hij op de zomer. De tastings in de zomer staan daarom in het teken van de pruimen!

2 juli: gastkok Judith Cyrus in kader van Keti Koti [uitverkocht]

In dit weekend besteden we bij het Muiderslot aandacht aan Keti Koti. Daarom komt gastkok Judith Cyrus om heerlijke Surinaams-Creoolse gerechten te maken en de cultuur met je te delen. Judith is kok en auteur van het boek ‘Paramaribo, een culinaire smeltkroes’ en weet de meest bijzondere gerechten op tafel te toveren. Ben jij ook benieuwd naar deze gerechten en hoe die klaargemaakt worden? Zorg dan dat je bij de tasting van 2 juli aansluit, en proef zo een andere cultuur.

Praktische info

  • Wanneer: twee keer in de maand op zaterdag van 15.00 tot 16.30 uur.
  • Kaartjes kosten €10,- per persoon, exclusief entree voor het Muiderslot. Je koopt je kaartje altijd inclusief entree.
  • Meedoen? Reserveer dan een kaartje voor de tasting. 
  • Verzamelen voor de tasting bij het kassagebouw.

Wanneer?

twee keer in de maand op zaterdag
Koop kaartje
Deel dit evenement op: